Select Page

KREATIVNE I KULTURNE INDUSTRIJE

Poduzetništvo u KKI

Svako područje, struka i sektor imaju svoje zakonitosti i svoje specifičnosti. Strukturirana zvanja su uvijek bila jednostavna za razvoj organizacijskih modela, međutim sektor kreativnih i kulturnih industrija ima svoje specifičnosti koje zahtijevaju drugačije strukture i sustave koordinacije. Brendsfera je kroz dugogodišnje iskustvo razvila organizacijske modele za poticanje, razvoj i usmjeravanje kreativnih procesa u tvrtkama iz sektora kreativnih i kulturnih industrija kako bi se postigao maksimum inovativnog potencijala.

 

Kreativnost kao alat za inovaciju

Kreativnost je primjerena svim ljudima te kao takva leži neiskorištena ukoliko ju ne znamo prepoznati i pokrenuti. Specifičnost ovakvih procesa u tvrtkama zahtjeva manje promjene koje donose iznimne rezultate. Brendsfera je razvila modele koji su laki za implementaciju i na svojstven način integriraju kontinuirani rad na inovacijama unutra tvrtke.

Integrativne strategije razvoja KKI

U svrhu urbane i gospodarske regeneracije u razvijenim zemljama postaje prioritet kako pokrenuti kreativni potencijal, kako razviti kreativne i kulturne industrije, kako iskoristiti potencijal koji nudi kultura i umjetnost svakog grada i zemlje, kako privući kreativce u svoje gradove, sredine, kako stvoriti okruženje prilagođeno njihovom djelovanju. Veliko iskustvo naših eksperata i poznavanje područja kreativnih i kulturnih industrija može pomoći bilo kojem sustavu da prepozna, upozna i razvije sustave poticanja ovog vrlo specifičnog sektora.

 

Design management

Razumijevanje procesa proizvodnje kao i razumijevanje procesa dizajna i faze u kojoj on ulazi u proces integracije s proizvodom je formula koja osigurava uspjeh na tržištu. Često obostrano nerazumijevanje dovodi do slabe konkurentnosti i slabog plasmana na inozemno tržište. Brendsfera je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja nudi konzultantske usluge iz područja dizajn menadžmenta i medijacije između proizvodnih tvrtki i dizajna.